Sophie Ellis Bextor stiže 15. juna!!!

Poznata britanska muzičarka Sophie Ellis Bextor nastupiće u klubu Plastic Light u okviru 0DJ seta 15. juna! Popularna pevačica, koja se na muzičkoj sceni pojavila krajem devedesetih kao deo benda “Theaudience”, u Beograd dolazi sa sa svojim mužem, basistom benda “The Feeling”Richard-om Jones-om.

Karte će se prodavati po ceni od 1.000 dinara na prodajnim mestima Eventima i Bilet servisu.
Poznata po harizmi i neverovatnoj energiji, Ellis Bextor, koja ima višegodišnje aktivno iskustvo kao DJ, trebalo je da u prestonicu stigne 2. marta, u poodmakloj trudnoći, ali je nastup u poslednjem trenutku pomeren radi zdravlja majke i bebe.
Prvi solo album pod nazivom “Read My Lips”Ellis Bextor objavljuje 2001. godine, da bi godinu dana kasnije izdala dopunjeno izdanje. Album postaje jedno od omiljenih disko-pop ostvarenja decenije i dospeva na drugo mesto britanske liste, a sa njega se izdvajaju hitovi “Murder on Dancefloor”“Get over you” i obrada pesme “Take Me Home”, koju u originalu izvodi Cher
Pesma “Murder on Danceflor” ostaje njen najveći hit, koji je na britanskoj listi proveo čak dvadeset tri sedmice. Iste godine biva nominovana za najbolju pevačicu na dodeli BRIT nagrada, a nominacije u toj kategoriji stižu i naredne dve godine. Drugi album “Shoot from the Hip” objavljen je krajem 2003. godine, nakon čega pravi pauzu do 2007, kada izdaje “Trip the Light Fantastic”. Oba izdanja prolaze veoma zapaženo, ali ne dostižu uspeh prvenca. Saradnja sa dens bendom “Freemasons” donosi joj novi svetski hit “Heartbreak (Make Me a Dancer)”, koji je obeležio leto 2009. godine. Prošle godine objavila je četvrti studijski album pod nazivom “Make a Scene”
Ellis Bextor je poslednji put svoje veštine kao DJ pokazala u februaru na velikoj žurci magazina GQ u Londonu.