Zašto Kanje ne bi trebalo da bude modni konsultant

Inspirisano tekstom sajta www.gq.com
U novom svetskom poretku se zna kako stvari stoje – Kanje, pa Bog.

Mada mu skromnost nikad nije bila karakterna osobina, samoproklamovani mesija repa i muzike uopšte postao je posebno neugodan otkako je krenuo da dizajnira... žensku odeću. Poslednjih meseci milioni koji ga prate na Tviteru nalaze se u nesrećnoj situaciji da su svedoci njegovih izliva besa kada je u pitanju moda plebsa, odnosno svih onih nedovoljno „naprednih“ da, recimo, kao on, dizajniraju žensku odeću. Otkako se i zvanično upustio u modne vode, Kanje nas stalno podseća na to koliko naporno radi, zašto je toliko kreativan i zbog čega je baš on guru koji ima odgovore na sve, od toga ko je naslednik Prinsa do toga kakve papuče idu uz koju majicu.
 
Ovoga puta žrtve Kanjeovog izliva nezadovoljstva bili su muškarci u Njujorku. Mada pop-rep mesija smatra da su njegova mišljenja revolucionarna, dolenavedene primedbe su predvidive. Kanje mrzi sportske kapute u kombinaciji s džinsom. Mrzi kaki pantalone i šorceve. Mrzi i kaki mantile. Između ostalog.
 
Naravno, ovi stavovi su bitni zato što ih mega-popularni Kanje deli s nama. Zato što pretpostavljamo da je, kao ogromna zvezda, Kanje toliko udaljen od svakodnevnice, da su njegove obzervacije pravo otkrovenje u moru „običnih“ ljudi, koji, primera radi, nemaju ništa protiv kaki pantalona.
 
Ipak, možda bi bilo najzdravije pretpostaviti da bi rešenje bilo da Kanje malo više vremena provodi na ulicama velegrada, gde, kao i sav svet, može da odista iskusi modu i izbore onih koji nemaju 1.000 evra da daju za maramu po njegovoj meri. Sve u svemu, nema mnogo razloga za brigu, osim ako niste među onih nekoliko miliona koji ga prate na Tviteru.